Компанията ХЕЛИОТЕРМ: Пионер на глобалната промяна!

ХЕЛИОТЕРМ: Технологичен лидер в Европа с многобройни патенти и награди за ефективност на термопомпите

С над 32 годишния си опит и с многобройните си международни патенти и награди HELIOTHERM Wärmepumpentechnik Ges.m.b.H е сред водещите производители на термопомпи в света.

Компанията изнася 75% от продукцията си в страни като Германия, Швейцария, Ирландия, страните от Бенелюкс, Испания, Франция, Италия, Португалия.

Продала е над 35 000 термопомпи и има над 35 000 доволни клиенти по света.


Високоефективните термопомпи на Хелиотерм

Продукцията на HELIOTHERM Wärmepumpentechnik Ges.m.b.H е известна с високата си ефективност и надеждност.

Термопомпените системи на компанията спестяват до 70-80 % годишно от разходите за отопление в сравнение с традиционните отоплителни системи.

Термопомпите на ХЕЛИОТЕРМ имат COP около 6.3, което е потвърдено от експертизите на различни независими един от друг тестови центрове.


ХЕЛИОТЕРМ притежава и сертификат за първата в света термопомпа с COP>7!

Лидерски позиции и многобройни патенти

Компанията получи престижната награда "Hansjörg-Jäger Zukunftspreis 2007" за лидерската си роля в технологичното развитие на термопомпите.

В резултат от дългогодишната работа на специалистите в научно-изследователския център на Heliotherm компанията има регистрирани многобройни международни патенти за подобряване ефективността на термопомпите и награди, удостоверяващи нейните лидерски позиции в Европа.

Повече информация за технологичните нововъдения на ХЕЛИОТЕРМ през годините може да видите в нейния официален сайт ТУК.

Компанията ХЕЛИОТЕРМ е основана през 1987 г. Намира се в красивата област Тирол, Австрия и разполага с 1 100 m2 административна площ, 1 200 кв. м. производствена площ и 8 400 куб. м. складова площ.